Kiermasz wiosenny za nami

Mieszkańcy oraz turyści odwiedzający miasto mogli skorzystać z ofert blisko 30 wystawców, podczas Kiermaszu Wiosennego, który odbył się w ubiegłą sobotę na jarocińskim Rynku. Cieszymy się, że i my mogliśmy uczestniczyć w tym wydarzeniu.

Na sobotnim „Kiermaszu wiosennym”, oprócz produktów związanych z nadchodzącymi Świętami Wielkanocnymi, można było kupić rośliny i kwiaty, które ozdobią wiosenne ogrody, balkony i tarasy. Dla śmiałków, którzy odwiedzili nasze stoisko i wzięli udział w naszym quizie – z wodą jako tematem przewodnim – mieliśmy niespodzianki . W ekologicznej strefie zlokalizowane było także stoisko Zakładu Gospodarki Odpadami – Wielkopolskie Centrum Recyklingu. Pracownicy rozdawali próbki naturalnego nawozu Terrawit, który produkowany jest w jarocińskim zakładzie. Tuż obok przedstawiciele Jarocińskiej Agencji Rozwoju informowali mieszkańców m.in. o planowanej rewitalizacji Śródmieścia oraz o możliwości pozyskania środków na wymianę starego ogrzewania.

Największą atrakcją wydarzenia było gotowanie w ogromnym kotle świątecznego żurku. Kucharzy z Pogorzeli wspierał Mateusz Biernat – uczestnik II edycji programu MasterChef Junior.